I když i starší auto může být opečovávané a v dobrém stavu, u většiny to tak na první pohled rozhodně není, a mnoho majitelů starých vozidel auto zanedbává. Z toho důvodu nejsou taková auta na silnicích bezpečná. Lidé by si většinou nové auto rádi pořídili, ale bohužel na něj nemají finance. Stovky tisíc korun jsou poměrně velká finanční zátěž, a pokud někdo platí hypotéku nebo nájem, nejspíš už mu v rodinné pokladničce peníze na nový vůz nezbudou.

podpis smlouvy

Jde to vyřešit
Mnozí lidé mají obavy z toho vzít si něco na úvěr, zatímco druhá část lidí si na úvěr kupuje i dovolenou. K úvěrům je potřeba přistupovat tak, že to může být skvělá možnost jak si koupit i věc, kterou si někdo momentálně nemůže dovolit, ale je potřeba si nebrat úvěr na každou hloupost, pak se hromadí dluhy a je z nich obtížná cesta ven. Úvěr může být skvělým řešením jak si koupit auto, i když na něj nemáte našetřeno. Mnoho prodejců nabízí úvěry, aby prodali více vozidel, a mnoho z nich nabízí i dobré podmínky. Potrvá pár let než auto splatíte, ale od podpisu smlouvy už je vaše. Odlišné je to u leasingu.

Leasingová smlouva je v podstatě smlouva o pronájmu auta. Vyberete si u společnosti auto, které je u vás cenově nejvhodnější, a pak si můžete odvézt auto domů. Každý měsíc budete platit určenou částku, která zahrnuje jak poplatek za nájem tak i pojištění. Leasing kalkulačka vám spočítá výši leasingu. Smlouvy se většinou uzavírají na dva až tři roky, a poté se auto vrací společnosti.

řízení auta

Chcete další?
Pro mnohé je leasing ideální, protože nepotřebují aby jim auto patřilo, ale potřebují ho mít k dispozici. Většina společností limituje používání auta ročním nájezdem, který je nutné si hlídat. Často je možné auto odkoupit do osobního vlastnictví, a je tak jen na vás, jak se rozhodnete po skončení leasingové smlouvy – zda bude ideální nechat si auto na které jste si zvykli, a nebo budete chtít vyzkoušet jiné.