Chystáte se v Praze ke stěhování bytu a máte už objednanou stěhovací firmu? Pak bychom vám rádi naznačili, abyste si dávali pozor především sami na sebe, na své zdraví.

Stěhování na klíč – stěhování patří k nejnáročnějším životním úkonům a právě v této situaci dochází k mnoha stresovým situacím. Stres zažíváme při balení věcí, při organizování procesu stěhování, při vybalování předmětů z krabic i při přenášení břemen. Uvědomte si, že přestěhovat se také znamená změnit působiště a začít si zvykat na nové prostředí, a to nejde ze dne na den. Právě proto má svůj význam zajistit stěhování na klíč stěhovací firmou, která se postará o všechny náročné úkony, a vy budete mít mezitím dostatek času a energie na sebe sama.

stěhování bytu

Buďte sami sebou – být sami sebou je někdy velmi těžké, jde o to, nepřijímat cizí vzory za své a chovat se skutečně podle sebe. V době náročného stěhování, kdy stěhovací firma pracuje za vás, vy máte možnost si konečně odpočinout od pracovního přetížení a objevit to, co možná o sobě ještě nevíte. Možná se vám budou právě pro tyto okamžiky hodit následující rady:

pobyt v Krkonoších

Nechte stěhováky pracovat a vyjeďte do přírody na kolech – zabalte si pouze své doklady, peníze, cenné dokumenty a osobní věci pro první dva dny na novém působišti a to ostatní nechte na stěhovácích. Udělejte si čas na vyjížďku na kolech nebo na horskou turistiku. Pronajměte si penzion v horách, kde je čistý vzduch, a užívejte konečně chvíle volna.

Užívejte to, co tělu náleží – je známo už i mezi mnoha lékaři, že denní dávka vitamínu C vůbec neodpovídá hodnotě doporučované WHO, je třeba tento koncept přepracovat, protože ve skutečnosti bychom měli přijímat céčka mnohonásobně víc, alespoň tři až deset gramů denně, nikoli pouze 80 miligramů. Toto zajistí dostatek ovoce a zeleniny (plodů rostlin), jenže ne vždy je máme k dispozici, proto se vyplatí užívat sušené tropické ovoce Acerolu jako doplněk stravy, kterou bez problémů tuto dávku pokryjete. Spolu s céčkem doplňujte i magnézium, kterého je v potravinách dnes málo. Uvidíte, že i na dovolené vám více vitamínu C a hořčíku přijde vhod.